School try-out.

#misterjuul, zoals reeds verteld, is bijna 2,5 jaar. Dat maakt van hem al een “groot kindje”. Ik laat hem in de waan en bevestig dat gewoon tegenover hem. Dat maakt ook dat hij na de paasvakantie voor echt naar school moet. Want dat doen “grote kindjes” nu eenmaal. Dus gingen we gaan oefenen.

#misterjuul is ingeschreven in een klein, landelijk (wij wonen in de middle of nowhere) kleuterschooltje. Ons plan was om hem hem naar een andere school eerst te sturen, maar zoals reeds gezegd #notanubermom, waren wij ruimschoots te laat om hem daar in te schrijven en was er voor #misterjuul geen plaats. Ik denk dat die juffen daar eens goed met ons gelachen hebben, zo van: “Eind februari en jullie komen nu nog inschrijven om jullie kind na de paasvakantie naar school te doen gaan? Goed bezig!” Dus op naar school nr 2. Daar hadden ze gelukkig voor ons wel nog plaats. Thank god!

En zo zijn afgelopen donderdag een namiddag gaan oefenen. Na wat “nee mama, wil niet!” en wat beenhangen, leek de zandbak dan toch interessanter dan mama. Ik geef hem geen ongelijk. Al had ik daar ’s avonds bij het uitkleden van #misterjuul toch een ander idee over, na de kilo zand op mijn – net gepoetste – badkamervloer te zien liggen. (De vloer werd niet door mij gepoetst 😬)  Na de zandbak trok de auto-hoek zijn aandacht, zelfs tot thuis bleef hij over de auto’s van klasje bezig, want opeens waren de auto’s van thuis niet goed genoeg meer.

Na flink en vooral zonder morren, opgeruimd te hebben, was het tijd voor fruit. Nu moeten jullie weten dat #misterjuul thuis onder geen beding en met geen enkele chantage truc, fruit wil eten. Niets, nada, nul, noppes! In de crèche daarentegen? Geen probleem. In school: geen probleem. Meer zelfs “lekkere appel mama. Nog appel?”. Say what? Ik kreeg bijna een zenuwinzinking, maar ik heb me net nog kunnen inhouden. Ik dacht, ik moet hier nog komen. Misschien niet onmiddellijk een “goede” indruk nalaten.

Kortom, #misterjuul was blij met zijn halve dag school, vertelde honderduit tegen papa en #missodet en vroeg om 19h15 zelf om naar bed te gaan! Ideaal! Konden wij nog even languit in de zetel zitten. Om tegen 20h30 zelf in slaap te vallen. #spannendkoppel

 

Hoped you enjoyed it!

Marijke #notanubermom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s